Ga naar de inhoud

020 bontvrij!

Op 26 september 2012 lanceerde Bont voor Dieren haar campagne voor een bontvrij Amsterdam: 020 bontvrij. Het startschot wordt gegeven bij het Amsterdamse stadhuis, waar die dag de verkoop van bont in de winkels in de gemeenteraad wordt besproken. Een levensgrote wasbeerhond zal het stadhuis bontvrij verklaren door het Fur Free Fashion keurmerk op de deur van het stadhuis te plakken.

020 bontvrij posterDe aanleiding was de motie van Johnas van Lammeren van de Partij voor de Dieren eind 2012. De wethouder van Amsterdam heeft winkeliers in Amsterdam onlangs gevraagd geen bont te verkopen en dat actief uit te dragen naar de consument. Bont voor Dieren ziet deze ontwikkeling  als een belangrijke stap in haar campagne voor een bontvrij Nederland. Samen met een wereldwijd netwerk van dierenbeschermingsorganisaties: de Fur Free Alliance, is er een keurmerk ontwikkeld dat consumenten garandeert dat een winkel of merk bontvrij is. Winkeliers kunnen hiervoor een contract waarna de (online) winkel het bontvrij logo mag voeren.

Tijdens de raadsvergadering zal de directeur van Bont voor Dieren, Nicole van Gemert, het bontvrijpakket overhandigen aan de raadsleden en daarbij de oproep doen aan alle winkeliers van Amsterdam een bontvrij beleid te gaan voeren.

Na de publieksactie bij het stadhuis, gaat het team van Bont voor Dieren het bontvrijpakket aanbieden aan de winkeliers van Amsterdam. We beginnen bij de Hema.

Uiteraard is Amsterdam het begin van onze campagne Bontvrij Nederland. Vind jij dat jouw stad ook bontvrij moet gaan? Neem dan contact op met Bont voor Dieren.

Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

Het Roemeense parlement heeft een verbod op het fokken van chinchilla- en nertsenbont vandaag aangenomen. Dit maakt Roemenië het 22e Europese land dat deze wrede praktijk verbiedt. Verbod gaat in
15 oktober 2024 - Labour dient een wetsvoorstel in om de import van bont in het VK te verbieden. Parlementslid Ruth Jones legt het voorstel morgen voor om de wrede
9 oktober 2024 - Met een flashmob hebben we aandacht gevraagd voor het leed achter konijnenbont. We maakten het centrum van Amsterdam onveilig met fanfare Toeters & Bellen, bunnyhoppers, actieborden