Ga naar de inhoud

10.678 handtekeningen opgehaald tegen het doden van muskusratten

De Dierenbescherming, Bont voor Dieren en De Faunabescherming hebben 10.678 handtekeningen opgehaald tegen het doden van muskusratten.

Dat heeft directeur van de Dierenbescherming Frank Dales namens de drie organisaties zondag in het VARA-radioprogramma Vroege Vogels bekend gemaakt. De petitie met de handtekeningen is in het programma aan de Unie van Waterschappen aangeboden.

De online petitie werd gestart ter ondersteuning van de wens van de dierenorganisaties een proef op te zetten om alternatieven voor muskusrattenbestrijding te onderzoeken. Inmiddels is die wens vervuld en zijn de organisaties gevraagd om te helpen bij de voorbereidingen van een veldproef.

‘We moeten nog wel kijken naar de inhoud van zo’n proef. De Waterschappen willen onderzoeken hoeveel muskusratten en schade er zal zijn bij het niet bestrijden van de dieren, maar wij willen tegelijkertijd kijken naar welke alternatieven in zo’n situatie schade kunnen voorkomen.’, aldus Dales

(Bron: Blikopnieuws)

Even een lesje over muskusratten:

Waar komt de muskusrat vandaan?
Een Tsjechische graaf is de aanstichter van het muskusratten probleem in Europa. Hij was gaan jagen in Alaska en vond het leuk een paar van die dieren mee naar huis te nemen. In 10 jaar tijd bleken de 5 uitgezette dieren zich voortgeplant te hebben tot een familie van 2 miljoen dieren.

Hoe worden muskusratten gevangen?
Volgens de officiële berichten vanuit de overheid, worden muskusratten gevangen in stalen kooien waar ze niet meer uit kunnen komen, met daarin klemmen. Muskusrattenvangers moeten altijd het water in om te zien waar de holen zich bevinden. De realiteit is anders. Ik verzeker u dat er bijna altijd vreselijke klemmen worden gebruikt om de dieren te doden. Het dier is vaak niet opslag dood. (zie de klemmen op de video).

Is wel muskusratbestrijding nodig?
Onderzoekers van de Universiteit Wageningen betwijfelen of het wel nodig is de dieren te bestrijden. Een proef in Zweden zou hebben aangetoond dat het aantal muskusratten vanzelf minder wordt, als de mens ze niet bestrijdt. Hoe komt dat dan? Dieren waarop gejaagd wordt of bestreden, gaan zich instinctief sneller vermeerderen. Dat is bewezen.

(Bron: Nieuwslog)

Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

5 juli 2024 - Voorstanders van de commerciële zeehondenjacht willen de markttoegang van zeehondenproducten in Europa weer toe te laten. Dit mogen we niet laten gebeuren! Jouw inbreng wordt meegenomen
20 juni 2024 - Het wetsvoorstel voor een bontfokverbod in Polen is aanstaande. Meer dan 120 politici ondertekenden dit wetsvoorstel, inclusief de voorzitter. Het wetsvoorstel zal nu de volgende stappen
10 juni 2024 - Vier mannen die zich met dubieuze goud- en bontinkoop bezighouden, hebben in België een celstraf en geldboete gekregen voor hun oplichtingspraktijken. Zie je alsnog een advertentie,