Bont voor Dieren informeert mensen op straat over leed achter een bontkraag via een tour langs diverse steden in Nederland. De lancering vindt op 6 november vanaf twee uur plaats op het Koningsplein in Amsterdam en wordt afgetrapt door een levensgrote wasbeerhond en het talentvolle stijlicoon Neda Boin, kandidate van The Voice of Holland.
Het team van Bont voor Dieren rijdt met de ‘Maak het niet te Bont Bus’ de komende weken door heel Nederland, om zoveel mogelijk mensen te informeren over leed achter een bontkraag. Met een speciale bontscanner wordt ieder bontkraagje getest op echt of nepbont. Mensen op straat kunnen hun bontkraag laten scannen en uitvinden of de kraag nep is. Deze is wellicht gemaakt van een coyote, wasbeerhond of vos. Ook laat de scanner in een video zien hoe het dier heeft moeten lijden voor een kraag.
Draag je geen bont of ga je ter plekke bontvrij? Iedereen kan een anti-bont selfie maken in het Fur Free Fotohokje en zo laten zien aan vrienden op social media dat bont niet meer van deze tijd is en bontvrij de toekomst.
Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren:
Bont voor Dieren geeft al jaren voorlichting op straat en op scholen om jongeren ervan te bewust te maken welk dierenleed er aan hun bontkraag kleeft. Hierin richten we ons specifiek op jongeren op het voortgezet onderwijs en besteden veel aandacht aan mode trends en populaire kledingmerken die jassen met bont verkopen. Wij zijn zeer blij dat wij met steun van 3M, Triodos en Dierenbelangen de komende weken weer duizenden mensen bereiken met deze tour”.
Veel bontdragers hebben geen weet van het dierenleed dat aan hun bontje kleeft. Uit onderzoek van Bont voor Dieren blijkt dat 1 op de 3 bontdragers geen onderscheid kan maken tussen echt en nepbont.
Meer dan 55% heeft zelfs geen idee van welk dier hun bontkraag gemaakt is. Daarom is het geven van voorlichting zo ontzettend belangrijk. Bont voor Dieren vindt dat iedereen moet weten wat een vreselijk leven dieren in de bontindustrie hebben, enkel en alleen voor een luxeproduct als bont.
Kijk voor meer informatie op de Maak het niet te Bont actiepagina.