Ga naar de inhoud

Dom Bontje

Dom Bontje is de meest bekende en meest beruchte campagne. Bekende Nederlanders die ervoor kiezen bont te dragen, worden mogelijk genomineerd voor deze oneervolle award. Uiteraard nemen we eerst meerdere malen contact op met de vraag openlijk afstand te doen van het dragen en promoten van bont. Iedereen die dit doet, zetten we in het zonnetje. Blijven ze ondanks alle informatie die we over de bontindustrie verschaffen toch martelmode dragen, dan kan het zijn dat het Nederlandse publiek ze de titel Dom Bontje laat winnen.

Gelukkig hebben we de afgelopen jaren amper nog bont gespot bij BN’ers, waardoor Dom Bontje in de koelkast is gezet. Dat betekent dat de campagne altijd terug kan keren, ook al hopen we dat dit nooit meer nodig is. Heb jij een BN’er of influencer met bont gespot? Laat het ons dan weten.

Winnaars van alle Dom Bontje-edities

2004: Prinses Máxima
2005: Koningin Beatrix
2007: Fatima Moreira de Melo
2008: Gerard Joling
2009: Koningin Beatrix
2010: Yolanthe Cabau
2011: Sylvie van der Vaart
2012: Prinses Máxima
2013: Viktor & Rolf
2014: Natasja Froger
2015: Mart Visser
2016: Nederlandse nertsenfokkers
2017: Wilfred Genee
2018: Famke Louise
2019: Lil’ Kleine
2020: Carola Schouten

Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

Jaarlijks raken miljoenen konijnen wereldwijd ‘vermist’. Zij hangen enkele maanden later om iemands nek als sjaal of bungelen als sleutelhanger aan een tas. Gevonden!
Maak kans dit kunstwerk te winnen én steun het werk van Bont voor Dieren. Doneer minimaal 10 euro en wie weet hangt deze tekening binnenkort bij jou aan de muur.
Adopteer een geredde vos of nerts! De dieren wisten te ontsnappen uit hun krappe kooi en uit handen te blijven van de fokkers, waardoor ze niet eindigden als bontkraag.