Ga naar de inhoud

Stel dat jouw huisdier een bontkraag wordt

Ze zijn altijd aangrijpend: vermissingsposters van huisdieren. Je hoopt dat het dier dat je zorgeloos aanstaart op de foto snel en in goede gezondheid teruggevonden wordt. Terwijl we in Nederland zo’n 6 miljoen dieren – waaronder 1,2 miljoen konijnen – vertroetelen als huisdier vermoordt de bontindustrie jaarlijks miljoenen konijnen voor mode. Na negen maanden ellende in vieze kooitjes raken deze dieren ieder jaar in november ‘Vermist’. Geen vermissingsposters van deze dieren, een jaar later hangen ze als bontaccessoires te koop. De kans is groot dat jij tijdens het winkelen al tientallen van deze konijnen ‘gevonden’ hebt.  

Veel consumenten staan namelijk niet stil bij het feit dat konijnenbont wordt verwerkt in capuchons, bontkragen, sleutelhangers, kattenspeeltjes, pompons, knuffels en zelfs kerstballen. Ook is konijnenbont meestal ontzettend goedkoop. Je koopt het daardoor vaak onbewust. Daarnaast denken mensen steeds vaker dat bont iets van het verleden is, waardoor ze zich niet kunnen voorstellen dat het product dat ze aanschaffen afkomstig is van dieren die ze wellicht zelf als huisdier hadden of hebben. 

Niemand wil dat zijn of haar huisdier vermist raakt, laat staan dat het eindigt als modeaccessoire. Dat wil je toch ook niet voor de miljoenen dieren in de bontindustrie? 

Doneer direct voor een bontvrije wereld! 

Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

Maak kans dit kunstwerk te winnen én steun het werk van Bont voor Dieren. Doneer minimaal 10 euro en wie weet hangt deze tekening binnenkort bij jou aan de muur.
Adopteer een geredde vos of nerts! De dieren wisten te ontsnappen uit hun krappe kooi en uit handen te blijven van de fokkers, waardoor ze niet eindigden als bontkraag.
Wereldwijd kunnen modemerken zich aansluiten bij het Fur Free Retailer programma. De retailers doen dan openbaar afstand van bont.