Ga naar de inhoud

Elf kledingmerken tekenen Bontvrijverklaring tijdens Modefabriek

Bont voor Dieren was aanwezig op de Modefabriek in de RAI in Amsterdam. De Modefabriek is een halfjaarlijkse modevakbeurs waar vele kledingmerken hun collecties presenteren aan de modewereld en de pers. Tijdens deze zomereditie is er met allerlei kledingmerken gesproken over het gebruik van bont. Meerdere ondernemers bleken Bont voor Dieren al te steunen en wilden met hun bedrijf graag op de Bontvrijlijst komen. Er waren maar liefst elf merken die ter plekke de Bontvrijverklaring hebben ondertekend en nu op de Bontvrijlijst staan. Verwacht wordt dat binnenkort nog meer merken, die op de beurs aanwezig waren, aan de Bontvrijlijst toegevoegd kunnen worden.

Vanaf nu zijn Mees, Studio Anneloes, Rhumaa, Komodo, Edith & Ella, Afriek, Yunit Studio, Anne Gorke, Wintervacht, Copain Copine en Ignore te vinden op de Bontvrijlijst.

Mees verkoopt stoere, sportieve kleding voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Zij zijn een van de ondertekenaars van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel.

Ook Studio Anneloes heeft haar handtekening onder het convenant gezet. Dit Nederlandse kledingmerk hecht veel belang aan het maken van eerlijke producten, niet alleen dierenwelzijn vinden zij belangrijk, maar ook arbeidsomstandigheden en het milieu. De kleding wordt met veel vakmanschap geproduceerd in vaste ateliers in Europa.

Rhumaa gebruikt voor hun fair-trade kleding de ontwerpen van onontdekt talent uit Zuid-Afrika. De kunstenaars krijgen eerlijk betaald en de kans om hun talenten verder te ontwikkelen. Het resultaat: kleding van hoge kwaliteit dat verschillende culturen, kunst en jonge talentvolle mensen samen brengt.

Komodo is een pionier op het gebied van duurzame mode. Als sinds begin jaren negentig gebruiken zij duurzame materialen zoals biologisch katoen, tencel, bamboe en hennep en ondersteunen ze duurzaamheidsprojecten.

De kernwoorden voor dameskledingmerk Edith & Ella  zijn kleurrijk, speels en postief. Dat is goed terug te zien in hun vrolijke kleding!

Afriek gebruikt de kleurrijkste Afrikaanse prints voor hun blazers en ander kleding. Dit Nederlandse bedrijf haalt hun stoffen uit Ivoorkust en Nigeria. In Rwanda wordt de kleding met de hand in elkaar gezet door vakkundige kledingmakers.

Yunit maakt t-shirts voor alle mensen. De goed passende, basic shirts zijn uiteraard duurzaam en eerlijk geproduceerd.

De biologische kleding van Anne Gorke wordt van begin tot eind in Duitsland gemaakt en bevat vaak prints van prachtige dieren.

Heb je moeite om in de winter onder je deken vandaan te komen? Yoni en Manon van Wintervacht hebben de oplossing! Zij geven oude dekens een tweede leven door ze om te toveren tot warme jassen.

Copain Copine zorgt ervoor dat je met hun kleding tegelijkertijd sexy én goed voor de planeet kan zijn.

Ignore gelooft niet dat je grote kast vol met kleding nodig hebt om er iedere dag goed uit te zien. Zij ontwerpen duurzame, tijdloze kleding die je eindeloos kan combineren en dat lang mee gaat.

Inmiddels staan er meer dan 300 kledingwinkels en -bedrijven zoals Armani, Vero Moda, de Bijenkorf, COS en Supertrash op de Bontvrijlijst. De grote bekende merken en ketens zijn goed vertegenwoordigd op de Bontvrijlijst. Wij vinden dat ook kleinere merken een plek op de Bontvrijlijst verdienen. Vaak staan deze ondernemers in direct contact met hun kledingateliers en hebben zij veel aandacht voor goede arbeidsomstandigheden, milieuvriendelijk produceren en dierenwelzijn. Elk hebben ze een uniek verhaal dat wat extra aandacht verdiend. Ook tijdens eerdere bezoeken aan de Modefabriek bleek dat deze beurs een platform biedt voor Bont voor Dieren om met deze merken in contact te komen en samen te werken. Wij blijven de Bontvrijlijst uitbreiden totdat heel Nederland bontvrij is!

Doe mee! Laat zien dat ook jij bontvrij bent. Doneer en ontvang ons bontvrij-pakket.

IMG_7488

 

IMG_7487

 

IMG_7489

Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

31 december 2024 - Het afgelopen jaar hebben we veel kunnen betekenen voor dieren in de bontindustrie in Europa en wereldwijd. Er zijn geweldige successen geboekt, maar we zijn nog
24 december 2024 - Denk deze kerst niet alleen aan Flappie, maar ook aan Luna, Pluis, Max en miljoenen andere konijnen in de bontindustrie. Net als Flappie komen deze konijnen
3 december 2024 - Niemand kon om ons heen op Fur Free Friday! Met een opzwepende fanfare, confronterende actieborden en voorlichters die de bonttest deden met nieuwgierige omstanders, prikkelden we