Ga naar de inhoud

Met hart en ziel zetten we ons in voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

Jaarlijks worden tientallen miljoenen dieren gefokt en gedood voor hun vacht

Wasbeerhonden, vossen, nertsen en konijnen worden gestapeld in draadgazen kooien. Ze wachten 24 uur per dag op een afgrijselijk en weerzinwekkend einde. Het fokken van dieren voor hun vacht en het vangen van wilde dieren voor mode en luxe producten is wreed, onethisch en onnodig. Een dier is geen product. We streven dan ook naar een wereldwijd verbod op de productie en verkoop van bont.

Wereldwijde wetgeving

We overtuigen politici in Europa en wereldwijd om maatregelen te nemen tegen de bontindustrie.

Stop de verkoop in winkels

We vragen winkels te stoppen met het verkopen van bontproducten. Zo blijft het niet in het modebeeld.

Voorlichting aan consumenten​

We geven voorlichting aan jongeren en winkelend publiek om ze te informeren over het leed achter bont.

Stop het ontwerpen met bont

We vragen modemerken te stoppen met het verwerken van bont in hun ontwerpen. Zij bepalen de trend.

Laatste nieuws

Roemenië verbiedt bontfokkerijen

Het Roemeense parlement heeft een verbod op het fokken van chinchilla- en nertsenbont vandaag aangenomen. Dit maakt Roemenië het 22e Europese land dat deze wrede praktijk verbiedt. Verbod gaat in op 1 januari 2027.

Bontimportverbod Verenigd Koninkrijk in zicht

15 oktober 2024 – Labour dient een wetsvoorstel in om de import van bont in het VK te verbieden. Parlementslid Ruth Jones legt het voorstel morgen voor om de wrede en onnodige bonthandel te stoppen. Op weg naar een Fur Free Britain!

Bijzondere flashmob op ‘Dag van het Konijn’!

9 oktober 2024 – Met een flashmob hebben we aandacht gevraagd voor het leed achter konijnenbont. We maakten het centrum van Amsterdam onveilig met fanfare Toeters & Bellen, bunnyhoppers, actieborden en konijnenoren op ons hoofd.
miljoen dieren worden jaarlijks gedood
0
winkels zijn aangesloten bij Fur Free Retailer
0
landen wereldwijd hebben geen fokkerijen
0

Steun een bontdier: adopteer een vos of nerts

De geredde vossen en nertsen wisten te ontsnappen uit hun krappe kooien en uit handen te blijven van de bontfokkers. Ze zijn nu veilig. De dieren hebben jouw hulp hard nodig voor de dagelijkse verzorging. Je helpt al met een donatie vanaf 5 euro per maand.

Wie zijn we?

Op ons kantoor in Amsterdam werkt een team van zes medewerkers. Samen met het bestuur, vrijwilligers door het hele land en onze donateurs vormen we stichting Bont voor Dieren.

Wat we willen bereiken

We streven naar een wereldwijd verbod op het fokken en doden van bontdieren en de verkoop van bont. Daarbij geloven we in een positieve aanpak en willen we mensen inspireren tot het maken van bewuste keuzes op het gebied van dierenwelzijn. Dit doen we door consumenten op een ludieke manier te benaderen, winkeliers te overtuigen om te stoppen met de verkoop van bont en de politiek te bewegen om maatregelen te nemen tegen de bontindustrie.

Bekijk recente campagnes

Jaarlijks raken miljoenen konijnen wereldwijd ‘vermist’. Zij hangen enkele maanden later om iemands nek als sjaal of bungelen als sleutelhanger aan een tas. Gevonden!
Adopteer een geredde vos of nerts! De dieren wisten te ontsnappen uit hun krappe kooi en uit handen te blijven van de fokkers, waardoor ze niet eindigden als bontkraag.
In november tijdens killing season raken miljoenen bontdieren wereldwijd ‘furmist’. Enkele maanden later worden ze teruggevonden als bontkraag.

Dierlijk bont of imitatiebont?

Met de bonttest kom je er snel achter of je te maken hebt met dierlijk- of imitatiebont. Het prijskaartje en het kledinglabel zeggen namelijk niet altijd iets over de herkomst van het materiaal. Doe de test, dan weet je zeker dat je met je aankoop niet aan dierenleed bijdraagt.

“Bont is prachtig, wanneer het aan levende dieren zit. Vreselijk dat er onschuldige dieren worden afgemaakt voor hun vacht.”

Noor Mohamed

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

Manieren waarop je kunt helpen