Ga naar de inhoud

Grote voorlichtingstour van start

Het team van Bont voor Dieren is weer gestart met de grote Maak Het Niet Te Bont Tour door Nederland. De aftrap vond plaats in Amsterdam. Zoveel mogelijk mensen werden op het Koningsplein geïnformeerd over het leed achter hun bontkraag.

Neda Boin van The Voice of Holland (team Anouk) voerde samen met het team actie tegen bont. Zij vroeg de mensen op straat naar hun overwegingen om bont te dragen, maar ging ook met haar bontvrije fans op de foto.”Zowel onstage als offstage is bont gewoon een no-go!” aldus de talentvolle zangeres.

Met de speciale bontscanner werd ieder bontkraagje getest op echt of nepbont. Dit gaf vele verschrikte reacties van voorbijgangers die niet wisten dat hun bontkraag van echt bont is gemaakt.

Door de bontkraag te laten scannen kwamen ze er achter dat hun kraag van een coyote, wasbeerhond of konijn was gemaakt. Ook liet de scanner de dragers van het bont middels een video zien hoe het dier heeft moeten lijden voor een kraag. Vele bontdragers haalden de bontkraag meteen van hun jas af en leverde deze in bij Bont voor Dieren.

Deze kragen worden gebruikt tijdens de gastlessen op scholen door heel het land, zodat scholieren het verschil tussen echt en nep kunnen voelen. Bontdraagster Jessica haalde de kraag er direct af toen ze erachter kwam dat de kraag van echt bont was gemaakt. Jessica: “Ik wist niet dat het echt bont was, het was namelijk zo’n goedkope jas. Als ik had geweten dat het echt wasbeerhondenbont was had ik het niet gekocht.”

De mensen die geen bont droegen of ter plekke bontvrij gingen mochten een anti-bont selfie met Neda Boin maken in het Fur Free Fotohokje. Alle foto’s zijn te vinden via ?#?maakhetniettebont of check hier alle selfies.

Nicole van Gemert, directeur van Bont voor Dieren benadrukte waarom het zo belangrijk is dat dit soort acties gevoerd worden:

“Er is nog zoveel onwetendheid over bont in Nederland en daarom blijft voorlichting in elke vorm zeer belangrijk”.

Veel bontdragers hebben geen weet van het dierenleed dat aan hun bontje kleeft. Zo kan bijvoorbeeld 1 op de 3 bontdragers geen onderscheid maken tussen echt en nepbont. Meer dan 55% heeft zelfs geen idee van welk dier hun bontkraag gemaakt is. Daarom is het geven van voorlichting zo ontzettend belangrijk. Bont voor Dieren vindt dat iedereen moet weten wat een vreselijk leven dieren in de bontindustrie hebben, enkel en alleen voor een luxeproduct als bont.

Bont voor Dieren trekt met de voorlichtingsbus heel Nederland door. Duizenden mensen zullen wij informeren over het leed achter een bontkraag. Bont voor Dieren voert actie namens jou! Help de dieren en steun ons in de strijd tegen bont.

Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

5 juli 2024 - Voorstanders van de commerciële zeehondenjacht willen de markttoegang van zeehondenproducten in Europa weer toe te laten. Dit mogen we niet laten gebeuren! Jouw inbreng wordt meegenomen
20 juni 2024 - Het wetsvoorstel voor een bontfokverbod in Polen is aanstaande. Meer dan 120 politici ondertekenden dit wetsvoorstel, inclusief de voorzitter. Het wetsvoorstel zal nu de volgende stappen
10 juni 2024 - Vier mannen die zich met dubieuze goud- en bontinkoop bezighouden, hebben in België een celstraf en geldboete gekregen voor hun oplichtingspraktijken. Zie je alsnog een advertentie,