Ga naar de inhoud

Hoe Furmist de consument roert

30 oktober 2023 – “Wat doet dit beeld met jou?” Met een Furmistposter geklemd in haar handen, stelde presentatrice Lauren Verster deze vraag aan het winkelend publiek in Amsterdam. Bont mag nog altijd worden verkocht in Nederland, maar het leed achter een bontkraag is voor velen een ‘ver van hun bed show’. Tijdens de winter is het aanbod het hoogst. Bewustwording creëren blijft daarom cruciaal.

Dit is hoe consumenten reageerden op de Furmiste dieren in de bontindustrie.

Furmist
Onze voorlichtingscampagne Furmist slaat de spijker op zijn kop. Bij het zien van een vermissingsposter wil je niets anders dan dat het dier gezond en terecht komt.  Het is overduidelijk dat het winkelend publiek dezelfde warme associatie heeft met Pip en Bram op onze posters. Maar zolang de bontindustrie bestaat, raken jaarlijks miljoenen dieren Furmist. Zij worden pas ‘gevonden’ als ze verwerkt zijn tot modeartikel. Dit moet stoppen! We willen dat Furmist zoveel mogelijk mensen laat kiezen voor bontvrije mode.

Jij kunt meehelpen! Bestel de Furmist-poster en hang deze zichtbaar op je raam of deur. Je kunt natuurlijk ook extra posters bestellen om bij jou in de buurt te verspreiden. Samen roepen we de bontindustrie een halt toe!

Heel veel dank aan Lauren Verster voor haar inzet tegen de bontindustrie en Muaz Abourched voor het geweldige videowerk!


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

Het Roemeense parlement heeft een verbod op het fokken van chinchilla- en nertsenbont vandaag aangenomen. Dit maakt Roemenië het 22e Europese land dat deze wrede praktijk verbiedt. Verbod gaat in
15 oktober 2024 - Labour dient een wetsvoorstel in om de import van bont in het VK te verbieden. Parlementslid Ruth Jones legt het voorstel morgen voor om de wrede
9 oktober 2024 - Met een flashmob hebben we aandacht gevraagd voor het leed achter konijnenbont. We maakten het centrum van Amsterdam onveilig met fanfare Toeters & Bellen, bunnyhoppers, actieborden