Amstelveen, 13 november – Acteur Benja Bruijning trapte vrijdag op diverse sociale media kanalen onze Maak het niet te Bont voorlichtingsactie af. Het team van Bont voor Dieren trok er vrijdagmiddag op uit om het winkelende publiek in het drukke Stadshart van Amstelveen te informeren over bont. Desondanks het zonnige weer waren er helaas alweer veel bontkragen op straat te zien. Onze voorlichting over bont bleek ook in Amstelveen dus hard nodig te zijn!
Om de actie af te trappen liet Benja Bruijning met een foto zien dat hij bontvrij juist heel sexy vindt. Net als Benja konden de bewoners van Amstelveen in ons Fur Free Fotohokje ook een statement tegen bont maken. Alle foto’s zijn te vinden via ?#?maakhetniettebont of check hier alle selfies.
De Maak het niet te Bont Bus en Wally de Wasbeerhond trokken midden op het drukke Stadsplein veel aandacht, waardoor we veel voorbijgangers hebben kunnen voorlichten over het leed wat aan bont kleeft. Zo konden bontdragers met onze speciale bontscanner uitvinden of hun kraag van echt of nepbont gemaakt is. Vaak riep dit geschrokken reacties op; veel mensen bleken in de veronderstelling te zijn nepbont te dragen. Ook laat de bontscanner zien van welk dier een bontkraag gemaakt is. Vaak gaat het om de vacht van een coyote, wasbeerhond of konijn. Op een videoscherm is te zien in welke schrijnende omstandigheden het dier heeft geleefd, enkel en alleen voor een bontkraag. Hay-Lin (34) liet graag haar bontkraag testen door de bontscanner: ‘I hope it’s not real!’. Toen haar bontkraag van wasbeerhondenvacht gemaakt bleek te zijn leverde ze haar kraag graag in. Bont kant ingeleverd worden bij Bont voor Dieren zodat het als voorlichtingsmateriaal gebruikt kan worden. Bont voor Dieren gebruikt bont tijdens de gastlessen om scholieren te leren hoe ze echt van nepbont kunnen onderscheiden.
Veel bontdragers hebben geen weet van het dierenleed dat aan hun bontje kleeft. Zo kan bijvoorbeeld 1 op de 3 bontdragers geen onderscheid maken tussen echt en nepbont. Meer dan 55% heeft zelfs geen idee van welk dier hun bontkraag gemaakt is. Daarom is het geven van voorlichting zo ontzettend belangrijk. Bont voor Dieren vindt dat iedereen moet weten wat een vreselijk leven dieren in de bontindustrie hebben, enkel en alleen voor een luxeproduct als bont.
Met de Maak het niet te Bont Tour trekt Bont voor Dieren heel Nederland door om zoveel mogelijk mensen te informeren over het leed achter een bontkraag.
Bont voor Dieren voert actie namens jou! Help de dieren en steun ons in de strijd tegen bont.