Ga naar de inhoud

Mode van de toekomst

moba

Een outfit geïnspireerd op een eekhoorn of uil? Het is het modebeeld van de nabije toekomst, zegt trendwatcher Christine Boland. Wij zijn op zoek naar eenwording met de natuur dus zullen wij ons steeds meer als dieren gaan kleden.

 

Tijdens de Arnhem Mode Biënnale zal Bont voor Dieren op 26 juni bij de Arnhem Mode Incubator een informatieve lezing geven over bont. Gisteren waren wij echter aanwezig bij een lezing die o.a. werd gegeven door trendwatcher Christine Boland, getiteld Te Bont?
Er werd verteld hoe duurzaamheid, kwaliteit en kennis zich vertalen in stofgebruik met betrekking tot leer en bont, waar deze producten vandaan komen en wat de nieuwste trends en innovaties zijn.
Wij leven in een ADHD society, ook wel hypersociety genoemd, zegt trendwatcher Christine Boland. Met onze vingers aan ons beeldscherm geplakt beschikken wij aan een overvloed aan informatie, hebben wij teveel keuzes en weten niet wat wij willen. Er heerst een grote teleurstelling in de economie en er is een enorme disbalans in de natuur. Christine liet ons de trends zien voor winter 2014/2015 waarin mensen op zoek gaan naar balans en zich steeds meer als dieren gaan kleden en gedragen; we proberen weer in contact te komen met onszelf en de natuur. Deze trend wordt Animalsm genoemd. Animalism uit zich in een modebeeld waarin met natuurlijke materialen wordt gewerkt zoals huid, haar en bont. Christine gaf aan dat er momenteel zulk echt lijkend imitatiebont is dat het echt bont totaal overbodig maakt.
Vervolgens sprak Chiara van Bergen van Koninklijke Hulshof over het looien van leer en alle innovaties die hieruit zijn voortgekomen. Tegenwoordig is een deel van het leer dat Hulshof produceert biologisch afbreekbaar. Echter zijn de Hollandse kalveren en Duitse stieren die Hulshof gebruikt niet afkomstig van de biologische veehouderij.
Marc Smits van Smits Schoenen vertelde over de opkomst van hoogwaardig, ademend imitatieleer dat minder belastend is voor het milieu en lagere kosten met zich meebrengt. Ook hij gaf aan tegenwoordig lastig het verschil te kunnen zien tussen echt en nepbont, waarvan het laatste zijn absolute voorkeur heeft. Hij uitte tevens ook zijn bezorgdheid over de verkeerde labeling van producten.

Bont voor Dieren gaf aan dat door een nieuwe richtlijn van de Europese Unie textielfabrikanten het dit jaar verplicht zijn te vermelden dat hun producten materialen van diervriendelijke oorsprong bevatten, zoals bont, leer of veren. Nu kunnen er nog ‘oude’ producten in de winkels liggen waar dit niet op het label staat. Vanaf november 2014 moeten ook deze producten zijn verwijderd of juist geëtiketteerd.

Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

5 juli 2024 - Voorstanders van de commerciële zeehondenjacht willen de markttoegang van zeehondenproducten in Europa weer toe te laten. Dit mogen we niet laten gebeuren! Jouw inbreng wordt meegenomen
20 juni 2024 - Het wetsvoorstel voor een bontfokverbod in Polen is aanstaande. Meer dan 120 politici ondertekenden dit wetsvoorstel, inclusief de voorzitter. Het wetsvoorstel zal nu de volgende stappen
10 juni 2024 - Vier mannen die zich met dubieuze goud- en bontinkoop bezighouden, hebben in België een celstraf en geldboete gekregen voor hun oplichtingspraktijken. Zie je alsnog een advertentie,