Wie bont heeft gespot kan dit ons melden via https://www.bontvoordieren.nl/bontmelding. Zo kregen wij onlangs de melding dat kindervriend Intertoys echt bont zou verkopen. En het bleek zeker geen loos alarm; in de schappen van Intertoys hingen oorbellen en handschoenen van echt bont…
Bont voor Dieren nam direct contact op met het hoofdkantoor van Intertoys. Omdat de artikelen zo laag geprijsd waren was Intertoys in de veronderstelling dat het imitatiebont was. Ook de exporteur uit China had Intertoys op de mouw gespeld dat het imitatiebont zou zijn.
Intertoys zal de artikelen uit alle winkels halen en tevens een hartig woordje spreken met de exporteur. Ook wil Intertoys na verwijdering van al het bont graag de bontvrij verklaring ondertekenen.
En nog een succes:
Bont voor Dieren kreeg onlangs een melding dat er telefooncases van nertsenbont verkocht zouden worden bij internetshop HTConderdelen. Onze Fashion Campaigner heeft hierna meteen contact opgenomen met het betreffende bedrijf. Hieruit bleek dat de verkopers dachten dat het product vanwege de lage prijs vast niet van echt bont kon zijn. Helaas wordt veel bont – met name het bont dat uit China komt – zo goedkoop aangeboden dat het inderdaad onvoorstelbaar is dat het hier om dierenlevens gaat. HTConderdelen gaf bij dit bericht meteen aan het product uit het assortiment te halen. Ook wil het bedrijf wel op de bontvrijlijst, omdat het geen producten met bont meer zal verkopen. Bont voor Dieren is hier natuurlijk erg blij mee en stelt ook de positieve houding van HTConderdelen zeer op prijs.
Een duidelijk signaal dat de bontmeldingen zin hebben! Dus; Bont gezien, meldt het ons via https://www.bontvoordieren.nl/bontmelding