De Russische Natalia werd door haar echtgenoot Aleks meegenomen naar een vossenfokkerij om zo een keus te kunnen maken uit de diverse soorten bont voor haar nieuwe bontjas. Toen Natalia echter in de ogen keek van een prachtig jong vosje smolt haar hart.
“Toen ik de vos ineengedoken aan de achterkant van de kooi zag, voelde ik echt medelijden met haar en kon ik met geen mogelijkheid voorstellen dat ik haar zou dragen”, aldus Natalia.
Ze besloot het jonge vosje te kopen om haar vrij te kunnen laten. De vos was echter al op zeer jonge leeftijd van haar moeder gescheiden en zou het waarschijnlijk niet overleven in het wild, waarop Natalia besloot om de vos zelf groot te brengen. Inmiddels is de vos, die nu Kiryusha heet, al 7 jaar bij Natalia.
Bron: nypost
Sinds 1 april 2008 zijn er helemaal geen vossenfokkerijen meer in Nederland. Hier heeft Bont voor Dieren jarenlang actie voor gevoerd. Het Nederlandse verbod kent een voorbeeldfunctie: in 2009 haalde ook Denemarken een streep door de vossenfokkerij. Het feit dat Nederland al een vossenfokverbod kent, was een belangrijke steun in de rug voor het Deense verbod.
In andere landen – zoals Finland, Noorwegen, Canada, Verenigde Staten, Rusland en China – mogen vossen helaas wél voor hun bont gefokt en gedood worden. Dat bont mag nog steeds in Nederland verkocht worden, ook al zijn de vossenfokkerijen hier verboden. Vossenbont wordt vooral in kragen van jassen verwerkt. Bont voor Dieren werkt eraan om ook de verkoop van vossenbont in Nederland te verbieden. Dat is een logische stap nu de productie van dit wrede product al verboden is ons land.
Kijk hier voor meer informatie over vossenfokkerijen.
Lees ook: